Wat is Rocktape?

Rocktape is een premium merk kinesiologie tape. Als eerst werd het gebruikt door acupuncturisten en chiropractors in Japan. Vandaag de dag wordt kinesiologie tape door vele verschillende gezondheidsspecialisten over de hele wereld gebruikt om blessures en pijn tegen te gaan.

Rocktape reduceert zwellingen, pijn en stijfheid. Daarnaast vertraagt Rocktape het proces van spiervermoeidheid en kramp. Rocktape gaat verder dan zijn concurrenten door gebruik te maken van beter nylon wat ervoor zorgt dat de tape tot 180% van zijn originele lengte kan rekken, tot vijf dagen blijft zitten en waterbestendig is. Rocktape is niet alleen verkrijgbaar in verschillende hippe kleuren, maar komt ook in verschillende maten zodat er voor elk type lichaam een passend model beschikbaar is. In de uitgebreide en zeer informatieve PowerTaping Manual worden met behulp van meer dan honderd foto's alle toepassingen van Rocktape besproken.

In tegenstelling tot normale tape die alleen gemaakt is om te plakken, is Rocktape gemaakt om de huid te imiteren. Dit betekent dat de tape niet alleen goed plakt, maar ook mee rekt met de huid. Dit geeft Rocktape het voordeel ten opzichte van andere tapes, want Rocktape rekt maar liefst 180% van zijn originele lengte mee, maar heeft tegelijkertijd een ongelofelijke herstelfunctie of ‘snap-back’. Hierdoor blijft de tape in originele stand niet uit gelubberd na het rekken, maar komt het weer perfect in oude (strakke) staat terug.